woensdag 26 februari 2014

Reportage: Opening Ecokot AntwerpenEcoKot is een duurzaam project opgezet door de netwerkorganisatie Common Antwerp vzw. De naam 'EcoKot' verklapt al veel, maar nog niet alles. Het is inderdaad een 'kot' met 'eco' doeleinden, maar nog concreter een innoverende manier van aantonen dat duurzaamheid niet duur hoeft te zijn. En waar een betere plek om daarmee te beginnen dan in Antwerpen?


Antwerpen is thuis aan zo'n 165 verschillende nationaliteiten. Dat is zelfs meer dan in New York! Daarom heeft Antwerpen ook zo'n groot en breed cultuuraanbod. Daarbovenop staat Antwerpen ook nog eens bekend als Europese studentenstad met enorm veel jong en fris talent. Als je dus op lokaal niveau een voorbeeld wil stellen voor hoe we op globaal niveau duurzamer en verdraagzamer kunnen samenleven, dan is Antwerpen the place to be.

Midden oktober 2013 tekenden de bezielers een contract met de stad Antwerpen om de oude Rijtuigmakerij (Kattenberg 79-81, 2140 Borgerhout) een jaar lang in gebruik te nemen. Ze beschikken daardoor over een zeer grote polyvalente ruimte die ze er gaan laten fungeren als buurt- en cultuurhuis.
Het is een plek speciaal voor buurtbewoners, kunstenaars en studenten om actief samen te werken aan allerlei activiteiten en evenementen om Antwerpen duurzamer en verdraagzamer te maken.


Dit weekend opende 'Ecokot' voor de eerste maal zijn deuren. Solidar was erbij. Peter Terryn had er een gesprek met Kilian Price en Peter Storm.
Beluister de reportage op ma 24/2, di 25/2 en wo 26/2 op Radio Solidar, telkens om 8u30, 12u30, 18u30 en 20u30 stipt.Geen opmerkingen:

Een reactie posten