dinsdag 25 februari 2014

Achter de schermen van het 'paradijs'

Wat zijn we toch een gelukkig volk. We hebben alles wat we maar willen. We mogen niet klagen, dat krijgen we toch regelmatig op onze duurbetaalde boterham. Maar, is dat ook wel zo? Hebben we geen reden tot klagen?
We hebben inderdaad, t.o.v. andere streken op onze aardbol, alles wat we maar willen. Tot daar ga ik akkoord. Voel je de dikke MAAR reeds aankomen?
De prijs die we voor deze sluw gearrangeerde welvaart betalen is zeer hoog. Onze vrijheid! Onze ziel!

Er is een vraag die me reeds vele jaren blijft beroeren. Als we dan toch in het paradijs wonen, verklaar me dan eens waarom volgens onderzoek uit 2011, in opdracht van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO, 1 op de 7 Belgen (15%) gedurende zijn leven zwaar depressief wordt? En dat zijn dan nog maar de officiële cijfers. Verder onderzoek doet vermoeden dat slechts 1 op de 3 mensen met depressie zich laten behandelen. Vertel mij waarom het aantal zelfdodingen in onze contreien huiveringwekkend hoog zijn?

Foto: Hartwig HKD

Het antwoord is heel simpel. We zijn moderne slaven geworden. Gevangen in het keurslijf van onze welvaart. Ik durf het zelfs nog straffer stellen. We zijn verworden tot comateuze luxehoeren die onze vrijheid verkopen in ruil voor materialistische zelfzucht . We offeren onze geestelijke vrijheid er helemaal voor op. Ik bedoel dit zeker niet als verwijt. We zijn zo gebrainwasht sinds onze wieg en weten eigenlijk niet beter meer.

Machthebbers willen ons maar al te graag laten geloven dat we geen reden tot klagen hebben. Het is dankzij 'Jan met de pet' dat zij hun macht verkregen en vergroten. En ze zullen ook zeer ver gaan om deze verslavende macht te behouden. We zitten tegenwoordig al op een punt dat de meeste mensen dit niet meer beseffen. Mensen die meelopen in dit verdorven systeem als een kudde makke schapen, op weg naar de bedorven handen die ze illusies voederen.

Dit systeem ten val brengen is quasi onmogelijk geworden. Maar we kunnen wel een vuist maken en ermee op tafel blijven kloppen. Dag na dag. De schade beperken en stap voor stap terug mens worden van vlees en bloed. Laten zien dat we geen voorgeprogrammeerde robotten zijn, maar mensen, gelijke wezens met dezelfde behoeften, dromen en verlangens. Alle mensen gelijk.

Het aspect 'sociaal', een eigenschap die machthebbers maar al te graag de kop indrukken, terug leven inblazen. Laten we terug echt 'samen' gaan leven en niet naast elkaar, verborgen achter onze rolluiken.
Voor elkaar zorgen, dat is de sleutel. Zet wat jij teveel hebt niet wekelijks in een peperdure afvalzak op de stoep, maar help er mensen mee die minder geluk hebben in het leven. Geef elkaar terug de hand i.p.v. de blik af te wenden op basis van door media en bepaalde strekkingen ingefluisterde vooroordelen. Schouderklopjes zijn gratis en vragen weinig inspanning. Sluit u aan bij verenigingen die kanslozen en pechvogels er terug bovenop helpen. Geef uw stem aan mensen die vechten voor uw sociale welzijn en ook degelijk daden bij het woord voegen.
Alleen als wij terug als mensen onder elkaar gaan leven kunnen we de invloed, maar vooral de schade van de grootmachten, inperken. Zolang we verdeelde slachtoffers blijven zal er niets veranderen. Integendeel!

Hoog tijd om uit onze kunstmatige coma te ontwaken en te kiezen voor het grootste menselijk recht.
Het recht op een vrij, maar vooral waardig LEVEN!   (pdv)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten